joi, 27 noiembrie 2014

Cine a fost Parintele Arsenie Boca. Minunile Sfântului Ardealului

Cine a fost Parintele Arsenie Boca. Minunile Sfântului Ardealului


Arsenie Boca este cunoscut drept Sfântul Ardealului, fiind considerat unul dintre cei mai mari duhovnici români. Pentru convingerile sale religioase, preotul Boca a fost arestat și torturat de fosta Securitate, alungat de la mănăstire, devenind unul dintre martirii regimului comunist.
"Ultimul sfânt al românilor", "Sfântul Ardealului", sau "Biciul lui Dumnezeu", așa a fost supranumit părintele care a marcat monahismul românesc, aducând alinare în suflete și fascinând mulțimile cu darul său de-a ști totul despre fiecare credincios pe care îl privea în ochi. Astăzi, Arsenie Boca este pentru mulți o icoană vie, un sfânt.
 La 29 septmebrie 1910,  în Vața de Sus, în judeţul Hunedoara, se năştea Zian Boca, fiul lui Iosif Boca şi al Cristinei. 19 ani mai târziu, în curtea Liceului „Avram Iancu", din Brad, şeful de promoţie al absolvenţilor din acel an, acelaşi Zian Boca, planta, în cadru festiv, un gorun ce avea să se numească, prin hotărîrea tuturor, „Gorunul lui Zian". Îi uimește pe toți prin frumusețea sa sufletească și asceza sa. Rămas orfan de tată, despre care spunea că l-a bătut "ca să nu mai pierd timpul", tânărul Boca mărturisește că avea înclinații spre „științele pozitive". Ar fi vrut să urmeze studiile pentru aviație, dar, din cauza sărăciei, a renunțat.
Așa că a biruit " înclinația contemplativă", iar 1929 s-a înscris la Academia Teologică din Sibiu. După absolvirea Academiei din Sibiu, Mitropolitul Nicolae Bălan îl trimite, cu bursă, la Școala de Belle Arte din Bucureşti, pentru a se pregăti ca pictor bisericesc. Tot aici va urma şi studii de medicină, dezvoltând o pasiune pentru ştiinţe, ce-l va cuceri până la moarte. Încă din timpul studenției i se spunea "Sfântul".
Hirotonit diacon în 1935, iar în 1938 termină Belle Arte. Anul următor este trimis de mitropolitul Nicolae Bălan în Sfântul Munte Athos, pentru a deprinde viața călugărească. A stat acolo trei luni, iar acolo ar fi dat de un duhovnic aspru, care i-a zis: „Mă, tu nu eşti în stare de nimic! Nici la măturat nu eşti bun!". Tânărul şi-a spus în sinea lui: „Aici e de mine, la ăsta stau!". Amintindu-şi relaţia cu primul său duhovnic, Boca avea să exclame mai târziu, întrebat cum ar trebui să fie un călugăr: „Măi, nu toţi cei din lume se prăpădesc, nici toţi cei din mănăstire se mântuiesc... Unii dintre călugări nu sunt călugări, ci cuiere de haine călugăreşti... De vrei să te faci călugăr, fă-te ca focul!".

Darul vederii, la Muntele Athos

La Muntele Athos a primit și darul vederii. Îi apare Fecioara Maria, care îl poartă prin văzduh, în mijlocul unui munte unde se afla un mare sfânt rus, Serafim de Sarov. Urcă apoi în munte timp de 40 de zile, postind și rugându-se și primind inițierea spirituală de la acest mare sfânt rus. 
Revine în țară îmbogățit cu experiențe minunate și intră în obștea Mănăstirii Brâncoveanu, de la Sâmbăta de Sus. În Vinerea Izvorului Tămăduirii, din 1940, este tuns în monahism, primind numele Arsenie. "Aici m-am trezit să fac duhovnicie cu oamenii, deși nu eram preot", mărturisea Arsenie Boca.

În 1942 este ridicat la treapta preoțească și numit stareț al Mânăstirii Brâncoveanu pe care o renovează schimbându-i înfățișarea.
Rapid, faima părintelui Arsenie Boca se răspândește în întreaga țară, devenind simbol al Sâmbetei de Sus. Faima sa s-a datorat în bună măsură trăirii cu consecvență a regulilor cele mai aspre ale monahismului. Tot mai mulți oameni vin să îl vadă și să îl audă pe "Sfântul de la Sâmbăta",pe cel renumit ca mare duhovnic.

Prigonit și întemnițat de Securitate

Este arestat, pentru prima dată, sub suspiciunea de legături cu legionarii, în 1945. Dar este eliberat în absența unor dovezi clare. În mai 1948, este din nou arestat și anchetat, pentru vina de a-i fi ajutat creștinește cu hrană pe luptătorii anticomuniști din Munții Făgărașului. Pentru aceste bănuieli, cât și datorită notorietății sale printre credincioșii creștini, este schingiuit o lună și jumătate, silit să dea repetate declarații, fiind apoi eliberat.
Mitropolitul Nicolae Bălan îl strămută de la Sîmbăta la Mănăstirea Prislop în noiembrie 1948, pentru a-l proteja. Securitatea continuă să îl hărțuiască, iar la 10 ianuarie 1951 este arestat din nou și dus la Ocnele Mari.
Datorită influenței pozitive asupra deținuților, este trimis la șantierul Poarta Albă din cadrul șantierului deschis de regimul comunist pentru Canalul Dunăre Marea Neagră.

Minunile din închisoare

Aici a avut loc minunea prin care părintele a reușit să "iasă" prin zidurile temniței, pentru a fi prezent la înmormântarea mamei sale. I se dau trei ore liber, timp în care pur și simplu dispare, gardienii dând alarma. La exact trei ore revine și, chestionat fiind de cei care îl păzeau răspunde că a fost la înmormântarea mamei sale. Gardienii au sunat acolo și li s-a confirmat prezența la înmormântarea mamei. Care avusese loc la Vața de Sus, la câteva sute de kilometri de locul unde părintele era închis.
Se mai spune, pe baza mărturiilor supraviețuitorilor temnițelor comuniste, că ușa celulei sale se deschidea în fiecare noapte, astfel că un gardian trebuiea să stea permanent în fața ei. Se spune că dispărea pur și simplu, întorcându-se spre dimineață.
Preotul Viorel Trifa a povestit ce știa de la un fost gardian, angajat la una dintre închisorile la care fusese deţinut Boca. „I-au spus părintelui să le spună ceva despre Dumnezeu, ca să-i facă să creadă. Şi părintele le-a spus că la al doilea rând de porţi ale închisorii, se află două femei. Le-a descris, cu lux de amănunte, ce avea fiecare în desagă. Cei doi gardieni au fugit şi le-au scotocit femeilor în saci. La întoarcere, au reclamat la conducerea închisorii că printre deţinuţi se află un părinte care vede prin ziduri."
Primul mare semn dumnezeisc s-a arătat insa chiar după prima arestare a sa. Se spune că, într-o noapte, monahul a fost scos din celula unde se afla, în arestul Securității de la Hațeg, de doi milițieni brutali. Cei doi l-au luat de subsuori, pe sus, în timp ce îl insultau și îl batjocoreau. Părintele i-a iertat, dar mâna dreaptă a unuia și mâna stangă a celuilalt, adică exact cele care l-au atins, s-au uscat în scurt timp. Milițienii au rămas infirmi pe viață. Mulți credeau că minunile părintelui Arsenie Boca se săvârșeau prin foc, iar cine îl atingea cu dușmănie, era ars de para focului Dumnezeiesc.
Este eliberat, dar, pentru scurtă vreme. Prigoana continuă, astfel că, de Rusalii, în septembrie 1955 este din nou anchetat și arestat. Securitatea nu reușește să îi găsească o vină, pentru a-l închide mai mult timp. Așa că este pus în libertate și se întoarce la Prislop. În 1958, după impunerea unui nou regulament monahal, părintele Arsenie Boca și stareța Zamfira Constantinescu sunt nevoiți să părăsească mânăstirea, iar maicile sunt obligate să intre în lume. Mănăstirea devine cămin de bătrâni până în 1967.
Din acest moment și până la moartea sa, în 1989, nu mai are voie să poarte haina călugărească. Patriarhul Iustinian reușește însă să îl aducă la atelierele de pictură ale Patriarhiei. Pentru a scăpa de teroarea regimului comunist și de oamenii Securității, părintele Arsenie acceptă să lepede haina duhovnicească și să o îmbrace pe aceea de mirean. Nu însă fără a renunța la stilul auster de viață trăit în mânăstire.


Timp de 15 ani, din 1968 până în 1983, pe zidurile Bisericii Drăgănescu, de lângă București, părintele pictează predicile pe care obișnuia să le țină, în fața a mii de credincioși, la Sâmbăta de Sus. Iar duhul profetic al părintelui se regăsește în toate creațiile sale de pe zidurile bisericii. După terminarea picturii de la Drăgănescu, se retrage la Sinaia, alături de fosta obște de la Prislop.
La 29 septembrie 1989, maiorul de securitate Cocârlea Constantin propune scoaterea din supravegherea informativă a ieromonahului Arsenie Boca. La 28 noiembrie 1989, părintele Arsenie Boca trece la cele veșnice.
A fost înmormântat, după dorința proprie, la mănăstirea Prislop, la 4 decembrie 1989, prorocind că aici va fi loc de pelerinaj. Mormântul părintelui Arsenie de la mănăstirea Prislop reprezintă în prezent unul din importantele locuri de pelerinaj din țară, zeci de mii de oameni venind în fiecare an, aici, pentru a se ruga la Sfântul Ardealului, una dintre marile figuri duhovnicești.

preluare de pe sursa:
http://www.ziuanews.ro/stiri/cine-a-fost-parintele-arsenie-boca-minunile-sfantului-ardealului-108913

45 de comentarii:

  1. Am aflat accesând pe cei care m-au accesat pe mine, pe cine credeți? Pe cel care a postat dialogul (fără video) dintre părinții Arsenie Papacioc și Ioanichie Bălan despre așa-zisa înșelare a părintelui Arsenie Boca (dialog trucat și fals):

    cristirg, administatorul blogului https://ortodoxiasingurabisericaadevarata.wordpress.com.

    Ce am observat deja: A postat și dânsul articolul fratelui saccsiv despre părintele Nifon de la Mănăstirea Prislop. Iar la blogroll îi are firește pe:

    Invitaţie la Ortodoxie
    Bine aţi venit…
    Bucovina Profundă
    ORTODOXIA CATHOLICA – blog ortodox al parintelui Matei Vulcanescu
    Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

    Ultimul blog știm că este al lui Andrei Dinu. Dar de ce ,,Bucovina Profundă”? Oare pentru informare?…

    RăspundețiȘtergere
  2. Frați ortodocși, întâmplător am aflat accesând pe cei care m-au accesat pe mine, pe cine credeți? Pe cel care a postat dialogul (fără video) dintre părinții Arsenie Papacioc și Ioanichie Bălan despre așa-zisa înșelare a părintelui Arsenie Boca (dialog trucat și fals): cristirg, care este administatorul blogului ortodoxiasingurabisericaadevarata

    https://ortodoxiasingurabisericaadevaratadpress.com. (accesând http://www.crestinortodox.ro/forum, unde este Senior Member din 26.06.2014)



    Ce am observat deja: A postat și dânsul articolul fratelui saccsiv despre părintele Nifon de la Mănăstirea Prislop. Iar la blogroll îi are firește pe:

    Invitaţie la Ortodoxie
    Bine aţi venit…
    Bucovina Profundă
    ORTODOXIA CATHOLICA – blog ortodox al parintelui Matei Vulcanescu
    Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

    Ultimul blog știm că este al lui Andrei Dinu. Dar de ce ,,Bucovina Profundă”? Oare pentru informare?… Asta mie îmi dovedește că ,,cristirg” a conlucrat în prealabil cu Matei Vulcănescu și Andrei Dinu, pe care îi are la loc de cinste. În plus, la comentarii pe blog îl regăsim firește și pe preotul Marian Tudor, care se semnează: preot-duhovnic, duhovnic, adevărul hristic, posibil și preotortodox… Adică toată trupa, toată artileria grea alăturată preotului Gheorghe Anițulesei și monahului Antim de la Mănăstirea Bistrița... Toți fiind denigratori și hulitori ai părintelui Arsenie Boca și cu o atitudine pro-cipuri...

    UN EXEMPLU DE COMENTARIU ÎN FAVOAREA PREOȚILOR CARE SLUJESC ȘI PE LA REUNIUNILE MASONICE (!):

    preotortodox says: September 19, 2014 at 6:54 am
    http://saccsiv.wordpress.com/2014/09/19/bor-mai-are-succesiune-apostolica-ce-i-a-raspuns-parintele-adrian-fageteanu-lui-danion-vasile-ce-mi-a-spus-parintele-justin-parvu-ce-zice-ioan-vladuca/

    Este Har, si va fi pana in momentul Parusiei. Ceea ce nu inteleg eu, este problema mirenilor. Preotii buni au arhiereu bun, iar mirenii buni au duhovnici buni. Mirenii nu au treaba arhiereului. Preotii buni se ingrijesc de aceasta. Si un arhiereu care merge lunar in loja masonica, este unul valid. Mitropolitul Serafim de Pireu, spunea ca slujitorul care merge in masonerie se aseamana cu cel ce trece la o secta sau la paganism. Cel ce a fost botezat-ortodox sau a fost si hirotonit-ortodox atunci cand revine dintr-o secta, inapoi in ortodoxie, nu mai este rebotezat sau rehirotonit ci doar remiruns si spovedit. In astfel de conditie, exista o scapare totdeauna: stim noi ca arhiereul care vine seara de la loja masonica, nu este remiruns de un preot al sau? Stim noi ca nu plange si nu se spovedeste dupa remirungere? Asadar, hirotonia pe care o savarseste el a doua zi, este intru totul valida! Fiti pe pace! Exista Harul succesiunii apostolice pana in ziua Parusiei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frați ortodocși, întâmplător am aflat accesând pe cei care m-au accesat pe mine, pe cine credeți? Pe cel care a postat dialogul (fără video) dintre părinții Arsenie Papacioc și Ioanichie Bălan despre așa-zisa înșelare a părintelui Arsenie Boca (dialog trucat și fals): cristirg, care este administatorul blogului ortodoxiasingurabisericaadevarata

    https://ortodoxiasingurabisericaadevaratadpress.com. (accesând http://www.crestinortodox.ro/forum, unde este Senior Member din 26.06.2014)



    Ce am observat deja: A postat și dânsul articolul fratelui saccsiv despre părintele Nifon de la Mănăstirea Prislop. Iar la blogroll îi are firește pe:

    Invitaţie la Ortodoxie
    Bine aţi venit…
    Bucovina Profundă
    ORTODOXIA CATHOLICA – blog ortodox al parintelui Matei Vulcanescu
    Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

    Ultimul blog știm că este al lui Andrei Dinu. Dar de ce ,,Bucovina Profundă”? Oare pentru informare?… Asta mie îmi dovedește că ,,cristirg” a conlucrat în prealabil cu Matei Vulcănescu și Andrei Dinu, pe care îi are la loc de cinste. În plus, la comentarii pe blog îl regăsim firește și pe preotul Marian Tudor, care se semnează: preot-duhovnic, duhovnic, adevărul hristic, posibil și preotortodox… Adică toată trupa, toată artileria grea alăturată preotului Gheorghe Anițulesei și monahului Antim de la Mănăstirea Bistrița... Toți fiind denigratori și hulitori ai părintelui Arsenie Boca și cu o atitudine pro-cipuri...

    UN EXEMPLU DE COMENTARIU ÎN FAVOAREA PREOȚILOR CARE SLUJESC ȘI PE LA REUNIUNILE MASONICE (!):

    preotortodox says: September 19, 2014 at 6:54 am
    http://saccsiv.wordpress.com/2014/09/19/bor-mai-are-succesiune-apostolica-ce-i-a-raspuns-parintele-adrian-fageteanu-lui-danion-vasile-ce-mi-a-spus-parintele-justin-parvu-ce-zice-ioan-vladuca/

    Este Har, si va fi pana in momentul Parusiei. Ceea ce nu inteleg eu, este problema mirenilor. Preotii buni au arhiereu bun, iar mirenii buni au duhovnici buni. Mirenii nu au treaba arhiereului. Preotii buni se ingrijesc de aceasta. Si un arhiereu care merge lunar in loja masonica, este unul valid. Mitropolitul Serafim de Pireu, spunea ca slujitorul care merge in masonerie se aseamana cu cel ce trece la o secta sau la paganism. Cel ce a fost botezat-ortodox sau a fost si hirotonit-ortodox atunci cand revine dintr-o secta, inapoi in ortodoxie, nu mai este rebotezat sau rehirotonit ci doar remiruns si spovedit. In astfel de conditie, exista o scapare totdeauna: stim noi ca arhiereul care vine seara de la loja masonica, nu este remiruns de un preot al sau? Stim noi ca nu plange si nu se spovedeste dupa remirungere? Asadar, hirotonia pe care o savarseste el a doua zi, este intru totul valida! Fiti pe pace! Exista Harul succesiunii apostolice pana in ziua Parusiei.

    RăspundețiȘtergere
  4. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/04/21/luati-aminte-cei-ce-l-prigoniti-si-astazi-pe-parintele-arsenie-boca-si-pe-sfintii-inchisorilor-cristi-o-21-martie-2015/

    RăspundețiȘtergere
  5. OFF TOPIC IMPORTANT

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/04/25/parcă-am-abdicat-din-fața-marilor-probleme-cu-care-ne-confruntam-noi-astăzi-dar-cine-îmi-dă-mie-binecuvântare-să-tac-să-abdic/

    RăspundețiȘtergere
  6. OFF TOPIC IMPORTANT

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/04/25/parcă-am-abdicat-din-fața-marilor-probleme-cu-care-ne-confruntam-noi-astăzi-dar-cine-îmi-dă-mie-binecuvântare-să-tac-să-abdic/

    RăspundețiȘtergere
  7. OFF TOPIC IMPORTANT

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/04/25/parcă-am-abdicat-din-fața-marilor-probleme-cu-care-ne-confruntam-noi-astăzi-dar-cine-îmi-dă-mie-binecuvântare-să-tac-să-abdic/

    RăspundețiȘtergere
  8. Iată ce mi-a scris pe blog preotul Gheorghe Anițulesei din Rădăuți, județul Suceava (unde este ÎPS Pimen, de care credem că face ascultare):

    ,,Canonizarea lui Boca ar insemna legalizarea vrajitoriei de catre B.O.R. Ar fi mai grav decat canonizarea unui ecumenist. Daca va fi ingaduit sa mai avem parte de un patriarh curat ortodox A. B. va fi anatematizat. Asa ca nu-l criticati pe Pf. Daniel, el e interesat doar de bani si astfel va faceti de cap cu propaganda lui Boca.”

    ARSENIE BOCA VRĂJITOR??? PĂI ASTA ESTE VARIANTA MASONERIEI, CARE DOREȘTE SĂ-L AȘEZE ȘI PE ACEST MARE DUHOVNIC ÎN VITRINA LOR CU PERSONALITĂȚI ROMÂNEȘTI MASONICE CARE AU CONTRIBUIT LA PROGRESUL ROMÂNIEI... LA FEL ÎNCEARCĂ ÎN ULTIMA VREME ȘI CU DOMNITORUL CONSTANTIN BRÂNCOVEANU!... ACUMA ÎNȚELEGEȚI CEEA CE URMĂRESC ȘI CEI CARE ÎL DENIGREAZĂ ȘI-L HULESC PE FACEBOOK ȘI PE BLOGURILE ORTODOXE?...

    RăspundețiȘtergere
  9. DOUĂ ARTICOLE DE PE BLOGUL SACCSIV DESPRE PĂRINTELE MARTIR ARSENIE BOCA ȘI CARE ÎNSUMEAZĂ 1000 DE COMENTARII!...

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/07/video-nu-cascati-gura-la-ratacirile-duhovnicului-nifon-de-la-manastirea-prislop/#comment-264063

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/22/de-ce-parintele-arsenie-boca-si-a-pictat-propiul-chip-in-reprezentarea-sfantului-ioan-botezatorul-de-la-biserica-din-draganescu/

    RăspundețiȘtergere
  10. DOUĂ ARTICOLE DE PE BLOGUL SACCSIV DESPRE PĂRINTELE MARTIR ARSENIE BOCA ȘI CARE ÎNSUMEAZĂ 1000 DE COMENTARII!...

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/07/video-nu-cascati-gura-la-ratacirile-duhovnicului-nifon-de-la-manastirea-prislop/#comment-264063

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/04/22/de-ce-parintele-arsenie-boca-si-a-pictat-propiul-chip-in-reprezentarea-sfantului-ioan-botezatorul-de-la-biserica-din-draganescu/

    RăspundețiȘtergere
  11. OFF TOPIC FOARTE IMPORTANT:

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/04/26/vedeți-cum-au-acționat-masonii-în-România-ultimelor-decenii/

    RăspundețiȘtergere
  12. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/05/02/a-inceput-sa-lacrimeze-o-icoana-a-sfantului-parinte-arsenie-boca/

    RăspundețiȘtergere
  13. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/05/02/a-inceput-sa-lacrimeze-o-icoana-a-sfantului-parinte-arsenie-boca/

    RăspundețiȘtergere
  14. OFF TOPIC IMPORTANT

    ,,Dumneavoastra spuneti ca ereticii sunt aceeasi crestini ca si noi. De unde ati scos una ca asta? Doar poate vreunul care se numeste crestin si nu stie nimic despre Hristos, datorita nemarginitei sale ignorante, se va arata de acord sa se recunoasca tot atat de crestin cat si ereticii, fara sa deosebeasca sfanta credinta crestina, de puii blestemului, de ereziile hulitoare de Dumnezeu. Altfel jdeca cu privire la acestea adevaratii crestini! Numeroase soboare de Sfinti au primit cununa muceniciei, au ales mai degraba cele mai crancene si mai indelungate chinuri, inchisoarea, exilul, decat sa-si dea acordul la partasania cu ereticii in invatatura lor hulitoare de Dumnezeu. Biserica Universala a recunoscut intotdeauna erezia ca un pacat de moarte, a recunoscut intotdeauna ca omul molipsit de boala groaznica a ereziei e mort sufleteste, strain de har si de mantuire, fiind in comuniune cu diavolul si cu pieirea lui… Cu deosebire se remarca la eretici ura neimpacata catre fiii adevaratei Biserici si setea lor de a se adapa cu sangele acestora! Erezia se conjuga cu incrancenarea inimii, cu o groaznica intunecare si stricare a mintii, erezia se mentine cu incapatanare in sufletul molipsit de ea si cat de trudnica este vindecarea omului de aceasta infirmitate! orice erezie contine intr-insa hula impotriva Duhului Sfant; fie huleste o dogma a Duhului Sfant, fie o lucrare a Duhului Sfant, dar neaparat huleste Duhul Sfant. Esenta oricarei erezii este hulirea de Dumnezeu.”

    NU ÎNTÂMPLĂTOR AM ALES ACEST FRAGMENT DIN ÎNVĂȚĂTURA SFÂNTULUI IGNATIE BRIANCIANINOV... DACĂ CITIȚI CU ATENȚIE MAXIMĂ VEȚI VEDEA CĂ DENIGRATORII ȘI HULITORII PĂRINTELUI ARSENIE BOCA SUNT ERETICI! ASTA DACĂ ADMITEM SFINȚENIA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA... PENTRU CĂ EI HULESC O LUCRARE A DUHULUI SFÂNT, PE UN SFÂNT AL LUI DUMNEZEU... AJUNGÂND ASTFEL ÎN MOD INDIRECT SĂ-L HULEASCĂ PE DUMNEZEU...

    SPUNÂND ACESTEA, CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU CONSIDER CĂ M-AM ȚINUT DE CUVÂNT, CÂND AM PROMIS ÎNTR-UN COMENTARIU CĂ VOI DOVEDI ÎNȘELAREA ÎN CARE SE AFLĂ... EA S-A DOVEDIT MAI MULT DECÂT ATÂT: EREZIE! ȘI DISTINȘII ,,TEOLOGI” (POATE CHIAR SUNT STUDENȚI LA TEOLOGIE SAU AU TERMINAT TEOLOGIA, DAR ASTA NU CONTEAZĂ; PĂRINTELE ARSENIE BOCA SPUNEA CĂ TEOLOGIA NU SE ÎNVAȚĂ, CI TREBUIE TRĂITĂ, ALTFEL POȚI FI ȘI ATEU TEOLOG) S-AU PRINS FĂRĂ SĂ-ȘI DEA SEAMA ÎN ACUZAȚIILE LOR ÎN PROPRIA SURSĂ FOLOSITĂ, PENTRU CĂ EI ÎN FAPT AU RĂSTĂLMĂCIT DUPĂ BUNUL PLAC ÎNVĂȚĂTURA SFÂNTULUI IGNATIE...


    Intenția mea nu a fost să monopolizez atenția… Dar cineva trebuia să apere adevărul în fața atâtor atacuri subversive și manipulatorii… Am realizat ce strategii perfide au folosit pentru a discredita nu doar personalitatea părintelui Arsenie Boca, ci și a tuturor comentatorilor care aveau o cu totul altă părere decât dânșii, denigratorii, hulitorii și inchizitorii sfinției sale…

    MI-A FOST DE UN REAL AJUTOR CINE CREDEȚI? FRATELE SACCSIV, CARE TOCMAI A POSTAT UN ARTICOL DESPRE SFÂNTUL IGNATIE BRIANCIANINOV, CU FRAGMENTE DIN ÎNVĂȚĂTURA SA... ÎI MULȚUMESC FRUMOS...

    RăspundețiȘtergere
  15. OFF TOPIC IMPORTANT

    ,,Dumneavoastra spuneti ca ereticii sunt aceeasi crestini ca si noi. De unde ati scos una ca asta? Doar poate vreunul care se numeste crestin si nu stie nimic despre Hristos, datorita nemarginitei sale ignorante, se va arata de acord sa se recunoasca tot atat de crestin cat si ereticii, fara sa deosebeasca sfanta credinta crestina, de puii blestemului, de ereziile hulitoare de Dumnezeu. Altfel jdeca cu privire la acestea adevaratii crestini! Numeroase soboare de Sfinti au primit cununa muceniciei, au ales mai degraba cele mai crancene si mai indelungate chinuri, inchisoarea, exilul, decat sa-si dea acordul la partasania cu ereticii in invatatura lor hulitoare de Dumnezeu. Biserica Universala a recunoscut intotdeauna erezia ca un pacat de moarte, a recunoscut intotdeauna ca omul molipsit de boala groaznica a ereziei e mort sufleteste, strain de har si de mantuire, fiind in comuniune cu diavolul si cu pieirea lui… Cu deosebire se remarca la eretici ura neimpacata catre fiii adevaratei Biserici si setea lor de a se adapa cu sangele acestora! Erezia se conjuga cu incrancenarea inimii, cu o groaznica intunecare si stricare a mintii, erezia se mentine cu incapatanare in sufletul molipsit de ea si cat de trudnica este vindecarea omului de aceasta infirmitate! orice erezie contine intr-insa hula impotriva Duhului Sfant; fie huleste o dogma a Duhului Sfant, fie o lucrare a Duhului Sfant, dar neaparat huleste Duhul Sfant. Esenta oricarei erezii este hulirea de Dumnezeu.”

    NU ÎNTÂMPLĂTOR AM ALES ACEST FRAGMENT DIN ÎNVĂȚĂTURA SFÂNTULUI IGNATIE BRIANCIANINOV... DACĂ CITIȚI CU ATENȚIE MAXIMĂ VEȚI VEDEA CĂ DENIGRATORII ȘI HULITORII PĂRINTELUI ARSENIE BOCA SUNT ERETICI! ASTA DACĂ ADMITEM SFINȚENIA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA... PENTRU CĂ EI HULESC O LUCRARE A DUHULUI SFÂNT, PE UN SFÂNT AL LUI DUMNEZEU... AJUNGÂND ASTFEL ÎN MOD INDIRECT SĂ-L HULEASCĂ PE DUMNEZEU...

    SPUNÂND ACESTEA, CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU CONSIDER CĂ M-AM ȚINUT DE CUVÂNT, CÂND AM PROMIS ÎNTR-UN COMENTARIU CĂ VOI DOVEDI ÎNȘELAREA ÎN CARE SE AFLĂ... EA S-A DOVEDIT MAI MULT DECÂT ATÂT: EREZIE! ȘI DISTINȘII ,,TEOLOGI” (POATE CHIAR SUNT STUDENȚI LA TEOLOGIE SAU AU TERMINAT TEOLOGIA, DAR ASTA NU CONTEAZĂ; PĂRINTELE ARSENIE BOCA SPUNEA CĂ TEOLOGIA NU SE ÎNVAȚĂ, CI TREBUIE TRĂITĂ, ALTFEL POȚI FI ȘI ATEU TEOLOG) S-AU PRINS FĂRĂ SĂ-ȘI DEA SEAMA ÎN ACUZAȚIILE LOR ÎN PROPRIA SURSĂ FOLOSITĂ, PENTRU CĂ EI ÎN FAPT AU RĂSTĂLMĂCIT DUPĂ BUNUL PLAC ÎNVĂȚĂTURA SFÂNTULUI IGNATIE...


    Intenția mea nu a fost să monopolizez atenția… Dar cineva trebuia să apere adevărul în fața atâtor atacuri subversive și manipulatorii… Am realizat ce strategii perfide au folosit pentru a discredita nu doar personalitatea părintelui Arsenie Boca, ci și a tuturor comentatorilor care aveau o cu totul altă părere decât dânșii, denigratorii, hulitorii și inchizitorii sfinției sale…

    MI-A FOST DE UN REAL AJUTOR CINE CREDEȚI? FRATELE SACCSIV, CARE TOCMAI A POSTAT UN ARTICOL DESPRE SFÂNTUL IGNATIE BRIANCIANINOV, CU FRAGMENTE DIN ÎNVĂȚĂTURA SA... ÎI MULȚUMESC FRUMOS...

    RăspundețiȘtergere
  16. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/05/10/cine-si-de-ce-il-defaimeaza-pe-parintele-arsenie-boca-sfantul-ardealului-dacismul-si-ecumenismul-cum-numele-parintelui-de-la-prislop-este-folosit-de-cei-ce-cauta-senzationalul/

    RăspundețiȘtergere
  17. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/05/10/cine-si-de-ce-il-defaimeaza-pe-parintele-arsenie-boca-sfantul-ardealului-dacismul-si-ecumenismul-cum-numele-parintelui-de-la-prislop-este-folosit-de-cei-ce-cauta-senzationalul/

    RăspundețiȘtergere
  18. OFF TOPIC

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/05/16/mesajul-catre-romani-al-parintelui-arsenie-boca/

    RăspundețiȘtergere
  19. OFF TOPIC FOARTE IMPORTANT!

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/05/29/apel-catre-romanii-adevarati-din-toata-tara-urmariti-acest-video/

    RăspundețiȘtergere
  20. OFF TOPIC FOARTE IMPORTANT!

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/05/29/apel-catre-romanii-adevarati-din-toata-tara-urmariti-acest-video/

    RăspundețiȘtergere
  21. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/06/parintele-arsenie-boca-si-maicutele-din-manastirea-diveevo-din-rusia/

    RăspundețiȘtergere
  22. OFF TOPIC FOARTE IMPORTANT DE ANALIZAT

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/07/un-articol-exceptional-despre-panica-ocultei-mondiale-si-pregatirea-dictaturii-globale/

    RăspundețiȘtergere
  23. OFF TOPIC FOARTE IMPORTANT DE ANALIZAT

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/07/un-articol-exceptional-despre-panica-ocultei-mondiale-si-pregatirea-dictaturii-globale/

    RăspundețiȘtergere
  24. OFF TOPIC IMPORTANT:

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/18/ce-se-intampla-cu-fratele-saccsiv-vasile-in-ce-anturaj-se-invarte-acum/

    RăspundețiȘtergere
  25. OFF TOPIC IMPORTANT:

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/18/ce-se-intampla-cu-fratele-saccsiv-vasile-in-ce-anturaj-se-invarte-acum/

    RăspundețiȘtergere
  26. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/23/APEL-IMPORTANT-CĂTRE-DEPUTAȚII-DIN-PARLAMENTUL-ROMÂNIEI-NU-OSÂNDIȚI EROII-SFINȚII-ȘI-MARTIRII/

    RăspundețiȘtergere
  27. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/23/APEL-IMPORTANT-CĂTRE-DEPUTAȚII-DIN-PARLAMENTUL-ROMÂNIEI-NU-OSÂNDIȚI EROII-SFINȚII-ȘI-MARTIRII/

    RăspundețiȘtergere
  28. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/23/despre-strategia-diabolica-a-implementarii-cardurilor-de-sanatate-in-romania-radu-iacoboaie-23-iunie-2015/

    RăspundețiȘtergere
  29. LUAȚI AMINTE... https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/26/frati-romani-dictatura-ne-ia-cu-sila-dreptul-la-exprimare-si-noi-nu-zicem-chiar-nimic/

    RăspundețiȘtergere
  30. OFF TOPIC FOARTE IMPORTANT:

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/27/atac-fara-precedent-la-adresa-romaniei-si-bisericii-ortodoxe-miscarea-pentru-apararea-ortodoxiei-condamna-categoric-aceasta-atitudine-anticrestina/

    RăspundețiȘtergere
  31. VĂ RUGĂM DACĂ SE POATE SĂ POSTAȚI ACEST ULTIM ARTICOL:

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/28/despre-pacatele-grele-impotriva-credintei-ortodoxe/

    RăspundețiȘtergere
  32. VĂ RUGĂM DACĂ SE POATE SĂ POSTAȚI ACEST ULTIM ARTICOL:

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/28/despre-pacatele-grele-impotriva-credintei-ortodoxe/

    RăspundețiȘtergere
  33. OFF TOPIC IMPORTANT (plus link-urile de la comentarii)

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/07/07/guvernarea-din-umbra-ce-anume-va-oferi-popoarelor-lumii-noul-guvern-mondial/

    RăspundețiȘtergere
  34. OFF TOPIC IMPORTANT (plus link-urile de la comentarii)

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/07/07/guvernarea-din-umbra-ce-anume-va-oferi-popoarelor-lumii-noul-guvern-mondial/

    RăspundețiȘtergere
  35. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/07/08/reeducarea-contemporana-sau-despre-reabilitarea-luptei-vietii-noastre-marcel-bouros-fundatia-sfintii-martiri-brancoveni/

    RăspundețiȘtergere
  36. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/07/08/reeducarea-contemporana-sau-despre-reabilitarea-luptei-vietii-noastre-marcel-bouros-fundatia-sfintii-martiri-brancoveni/

    RăspundețiȘtergere
  37. ULTIMUL ARTICOL POSTAT PE BLOG:

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/08/16/sfântul-constantin-brâncoveanu-a-luptat-împotriva-unirii-cu-catolicii/

    RăspundețiȘtergere
  38. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/08/17/miscarea-pentru-apararea-ortodoxiei-patriarhia-romaniei-slujeste-interesele-masoneriei-anticrestine/

    RăspundețiȘtergere
  39. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/08/22/ridicarea-moscheii-din-bucuresti-prezinta-un-pericol-si-pentru-securitatea-nationala-a-romaniei-iar-patriarhia-ortodoxa-nu-se-opune/

    RăspundețiȘtergere
  40. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/08/30/o-scrisoare-deschisă-excepțională-către-presedintele-klaus-werner-iohannis-un-român-îi-cere-să-fie-arestat-pe-baza-legii-wiesel-nr-217-din-2015/

    RăspundețiȘtergere
  41. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/08/30/o-scrisoare-deschisă-excepțională-către-presedintele-klaus-werner-iohannis-un-român-îi-cere-să-fie-arestat-pe-baza-legii-wiesel-nr-217-din-2015/

    RăspundețiȘtergere
  42. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/09/04/JOS-COMUNISMUL-frati-romani-luati-atitudine-fata-de-legea-wiesel-pana-nu-este-prea-tarziu/#more-4812

    RăspundețiȘtergere
  43. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/09/04/JOS-COMUNISMUL-frati-romani-luati-atitudine-fata-de-legea-wiesel-pana-nu-este-prea-tarziu/#more-4812

    RăspundețiȘtergere
  44. ULTIMUL ARTICOL POSTAT PE BLOGUL MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/09/05/memoriu-deschis-catre-avocatul-poporului-privind-neconstitutionalitatea-legii-217-din-2015/

    RăspundețiȘtergere