Arsenie Boca a fost unul dintre cei mai importanți vizionari pe care i-a avut România. Profeţiile sale s-au îndeplinit exact așa cum au fost rostite sau pictate. Cele două mari cutremure care au lovit Bucureștiul în secolul XX au fost prevăzute de către Arsenie Boca întocmai. El le-a definit precum “cele două ouări”, pentru ca atunci când timpul va veni, o a treia se va produce și va pune întreg orașul la pământ.

Un cutremur major se va produce, probabil mai mare decât precedentele, și astfel întreg Bucureștiul la fi lovit din toate direcțiile pentru ca în cele din urmă se dispară de pe harta României. Toate acestea vor fi precum o pedeapsă pentru că oamenii au păcate mult prea mari și într-un fel sau altul trebuie să plătească.

Profeția a fost efectuată undeva înainte de anii ’40. Părintele Boca le spunea apropiaţilor că ei nu vor prinde acest eveniment major pentru că se va petrece în secolul următor.
Pe lângă această profeţie uimitoare, Arsenie Boca a mai prezis și sfârșitul comunismului și începutul unei ere mult mai rea, în care ororile vor fi și mai mari.